Ρόλος Επιτροπής Υγείας

Η Επιτροπή μας  απαρτίζεται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν ως άξονα την Υγεία. Ο λόγος, για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα, είναι κυρίως για να ενημερώνει του κατοίκους του Τυμπακίου για τα νέα δεδομένα από τα οποία «βομβαρδίζονται» συνεχώς  για τον κλάδο της υγείας και μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και να λειτουργήσουν προληπτικά.

Πιο αναλυτικά , η Επιτροπή μπορεί  να ενημερώνει του κατοίκους για τους νέους τρόπους διάγνωσης και πρόληψης ασθενειών, καθώς αυτή η πρώιμη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές ή να διευκολύνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων (π.χ. πρόληψη για καρκίνο του τράχηλου, καρκίνου μαστών, οστεοπόρωση κ.α). Με την οργάνωση ημερίδων πάνω σε διάφορα πεδία πρόληψης, σκοπός είναι να ενεργοποιήσει τους κατοίκους του Τυμπακίου, καθώς αρκετές φορές,  λόγω της απόστασης από το Ηράκλειο ή λόγω υπολειτουργίας του τοπικών δομών υγείας,  δεν προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό τους φέρνει αντιμέτωπους με δυσάρεστες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις,  οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Κύριος όμως στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων πάνω στο ιδιαίτερα παραμελημένο και ευαίσθητο κομμάτι της υγείας με το σχεδιασμό μελλοντικών εθελοντικών αιμοδοσιών, ένα πρόβλημα που συναντάται συνεχώς στα Νοσοκομεία όπου εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Τυμπακίου.

Καταλήγοντας, η ομάδα των επιστημόνων μας θα παρέχει πληροφορίες και γνώσεις ώστε να καταφέρει να βελτιώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό , με τις δυνατότητες που θα έχει στην διάθεση της, την όποια παροχή υπηρεσιών στο κομμάτι της Υγείας αλλά και να λειτουργήσει συμβουλευτικά εφόσον της ζητηθεί.