Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 05 Μαΐου, στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Πολιτεία Τυμπακίου με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ –ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων : ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νικάκης Χριστόφορος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Γεώργιος Επιτροπάκης, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Νικόλαος Μαρκάκης, ο Εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κ. Νίκος Χρονάκης. Επίσης, τίμησαν με τη παρουσία τους τη εκδήλωση ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, οι Τυμπακιανές Πρωταθλήτριες κα. Κέλλυ Κυδωνάκη και κα. Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη, ο συγγραφέας του βιβλίου «ΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ» κ. Μανώλης Χαλκιαδάκης, ο ζωγράφος κ. Αριστόδημος Παπαδάκης, εκπρόσωποι των Γιατρών του Αιγαίου, εκπρόσωποι του Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου  καθώς και οι πρόεδροι τοπικών συλλόγων του Τυμπακίου και συγκεκριμένα του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, του ΑΟΤ κ. Αντώνης Λαμπράκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Πνεύματος στο Τυμπάκι  «ΜΕΤΟΧΙ» κα. Αγγελική Γεωργιλάκη.

Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Ανδρέας Λενακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο: «Το χρέος στη Μνήμη. Ποια Μνήμη;» συγκλόνισε με μια βιωματική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων και του τρόπου που βιώθηκε ο απόηχός τους από τον ίδιο και τη γενιά του, διαμορφωμένη από αφηγήσεις τρίτων και από προσωπικές του εμπειρίες, πάντα υπό το πρίσμα των πλούσιων ιστορικών του γνώσεων.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Γεώργιος Καλογεράκης, στην ομιλία του με τίτλο «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως », σε συνέχεια πολυετής μελέτης και έρευνας από τον ίδιο της ιστορικής περιόδου 1940-1945, έφερε στο φώς νέα στοιχεία ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του Τυμπακίου. Μάλιστα επέλεξε να παρουσιάσει αδημοσίευτα έγγραφα της εποχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σκοπίμως επικαλέστηκαν «λόγοι υγείας» για την επίσημη αιτιολόγηση της εκκένωσης, πράγμα το οποίο στιγμάτισε αδίκως τους κατοίκους της περιοχής, αναλύοντας ταυτόχρονα τους πραγματικούς λόγους της εκκένωσης.

Η τρίτη ομιλήτρια της εκδήλωσης, η κα. Ευαγγελία Μαράκη, με τίτλο ομιλίας « ΤΥΜΠΑΚΙ- Η Κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας», ανέλυσε τον τρόπο που ο λαός του Τυμπακίου, με την εργατικότητά του, από την οικονομική εξαθλίωση κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να δημιουργήσει το ακατόρθωτο, να κατακτήσει δηλαδή το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα!

Το βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν μία επιμέλεια και ευγενική προσφορά των κ. Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη και κ. Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Κατά τη διάρκεια της προβολής, το αίσθημα της συγκίνησης ήταν διάχυτο καθώς με περιεκτικό και συνοπτικό τρόπο αποτυπώθηκαν ο πόνος, η ολοκληρωτική ισοπέδωση, ο ξεριζωμός και η ιστορία των  θυμάτων των ναρκοπεδίων που δημιουργήθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι κ.κ. Γιώργος Πατεράκης (λύρα) και Μιχάλης Φραγκιαδουλάκης (λαούτο).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ και για την τιμητική παρουσία του στη εκδήλωση. Επίσης, τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και όλο τον κόσμο για τη σημαντική στήριξή του σε όλες μας τις δράσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού  μας για τον Αύγουστο του 2019 στο Τυμπάκι.

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»
Τυμπάκι, 6 Μαΐου 2019

Ανοιχτή Πρόσκληση για την εκδήλωση με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ομιλητές:
• κ. Ανδρέας Λενακάκης, Φιλόλογος,
με τίτλο «Το χρέος στη Μνήμη. Ποια Μνήμη;».
• κ. Γεώργιος Καλογεράκης, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Θραψανού,
με τίτλο «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως ».
• κα Ευαγγελία Μαράκη, Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτείας Τυμπακίου,
με τίτλο « ΤΥΜΠΑΚΙ- Η Κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας».

Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα, με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Πατεράκη(λύρα) και Μιχάλη Φραγκιαδουλάκη(λαούτο).

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Το σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» διοργάνωσε την αποκριάτικη εκδήλωσή του, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στο «Πέλαγος», στην Καταλυκή Τυμπακίου, μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό, πλούσια εδέσματα και πολλά δώρα.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση μεταξύ των οποίων: ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Νικόλαος Μαρκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας «το ΑΡΚΑΔΙ» κ. Αντώνης Κλαουράκης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ» κα Αγγελική Γεωργιλάκη, η Πρόεδρος του «Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου» κα Στέλλα Λενακάκη, ο κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο κ. Ιωάννης Φασομυτάκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία του το Σωματείο καθώς και για την στήριξή τους σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της «Πολιτείας Τυμπακίου».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ευγενική τους χορηγία στη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης εκδήλωσης:

στην ναυτιλιακή εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ»,
στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο και συνεργείο αυτοκινήτων «NISSAN ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗΣ»,
στο Μελετητικό γραφείο της κας ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ
στη Σχολή Παραδοσιακών Χορών «ΚΡΕΙΤΤΟΝΕΣ»
στο Ελαιουργείο «ΣΑΪΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»,
στο κατάστημα με είδη δώρων «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»,
στο Εστιατόριο-Ταβέρνα «ΠΕΛΑΓΟΣ»,
στο γυμναστήριο “ENERGY”-κα Αγγελική Γεωργιλάκη και κ Ιάκωβο Ιωαννίδη,
στον Πολιτιστικό-ΕξωραϊστικόΣύλλογο «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ»,
στον κ.ΓΕΩΡΓΙΟ Ν. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ- Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο,
στον Φούρνο«ΓΡΙΝΙΑΡΑΚΗΣ»,
στοκατάστημα αθλητικών ειδών «MANOSSPORT» ,
στο κατάστημα ανδρικών ειδών «BOUTIQUESTRANGE»
στο Οπτικό Κέντρο«ΣΗΦΑΚΗΣ» ,
στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «BOUTIQUEELLE»,
στο κατάστημα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ» στο Τυμπάκι,
στο γυμναστήριο “LifeFitnessClub”- κα Στέλλα Λενακάκη,
στο φαρμακείο«ΚΡΟΝΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»,
στο Καφέ Μπαρ«DELMARE»,
στο κατάστημα «AC-DC TECHNOLOGY ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΚΕΡΑΙΕΣ»- κ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΛΙΟΝΑΚΗ,
στο κατάστημαμε εποχιακά είδη «BOOM»
στο κατάστημα μεπαιδικά ρούχα «SNOOPY»
στο κατάστημα «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΥΑΛΙΚΑ»
στο πρατήριο Υγρών Καυσίμων «ΙΩΣΗΦ ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ»,
στο Εστιατόριο- Ταβέρνα «ΕΝ ΠΛΩ».

Καλή Σαρακοστή σε όλο το κόσμο!

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

Τυμπάκι, 14 Μαρτίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου της θείου, Μιχαήλ Νικολάου Ταγαράκη, η κα Έλλη Ασκοξυλάκη κατέθεσε για την ανάπαυση της ψυχής του το ποσόν των € 150 υπέρ του Σωματείου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ».

«Η προκοπή και η ανάδειξη της πόλης του Τυμπακίου σε όλους τους τομείς, με όραμα την επανασύσταση του ως αυτοτελούς και ανεξάρτητου Δήμου, αποτέλεσε βασική ιδεολογική παρακαταθήκη του εκλιπόντος.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά αυτή εις μνήμην του Μιχαήλ Νικολάου Ταγαράκη, την ανιψιά του κα Έλλη Ασκοξυλάκη.

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

Τυμπάκι, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΝΟΤΙΟΙ – 22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ»

Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου που διασκέδασε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στην πλατεία του Τυμπακίου από το μουσικό συγκρότημα «ΝΟΤΙΟΙ» με την υποστήριξη της «Πολιτείας Τυμπακίου».

22 χρόνια έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση του τότε μουσικού συγκροτήματος «ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ» από νέους του Τυμπακίου που είχαν όρεξη και πάθος για τη ροκ μουσική. Η επανένωση του γκρουπ για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το 2017 ήταν γεγονός και αποφασίστηκε να επαναληφθεί κι φέτος. Η ιδέα ξεκίνησε για καθαρά συναισθηματικούς λόγους και ο κόσμος την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Πολιτείας Τυμπακίου» επιθυμεί να συγχαρεί τα μέλη του συγκροτήματος «ΝΟΤΙΟΙ» για την υπέροχη βραδιά που χάρισαν στους παρευρισκόμενους, προσφέροντας με τα τραγούδια και τους ροκ ήχους τους ένα μουσικό ταξίδι φέρνοντας αναμνήσεις από εποχές νεανικές και ξέγνοιαστες.

Ως σωματείο επικροτούμε και ενθαρρύνουμε τέτοιες δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και έχουν ως απώτερο στόχο την ανάδειξη της πόλης του Τυμπακίου.

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

ΤΥΜΠΑΚΙ – Από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη

Σε κλίμα συγκίνησης και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Πολιτεία Τυμπακίου με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ –ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Νικόλαος Μαρκάκης, ο Αντιπτέραρχος ε.α κ. Ιωάννης Μανιαδάκης, και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Καράτε Κέλλυ Κυδωνάκη. Επίσης, παραβρέθηκαν οι επιζήσαντες Τυμπακιανοί, που βίωσαν τις δυσχερείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τα Ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Η προβολή με ιστορικές μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της βραδιάς προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους καθώς με περιεκτικό και συνοπτικό τρόπο αποτυπώθηκαν ο πόνος, η ολοκληρωτική ισοπέδωση, ο ξεριζωμός και η ιστορία των θυμάτων των ναρκοπεδίων που δημιουργήθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Το βίντεο ήταν μία επιμέλεια και ευγενική προσφορά των κ. Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη και κ. Αλέξανδρου Χριστόπουλου.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, πάντα κοντά σε όλα τα νέα παιδιά, τίμησε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Καράτε Κέλλυ Κυδωνάκη, ευχόμενη ταυτόχρονα να κατακτήσει στο μέλλον και τον τίτλο της Ολυμπιονίκη. Η βράβευση της 17χρονης Τυμπακιανής Πρωταθλήτριας, η οποία τίμησε με τις επιδόσεις της ολόκληρη την Κρήτη, έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη. Το Σωματείο μας τιμά την προσφορά της Κέλλυ στον αθλητισμό αλλά και στον τόπο μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η εργατικότητα και το πείσμα συνεχίζουν να αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά των Τυμπακιανών. Το Σωματείο εκφράζει επίσης την υπερηφάνειά του και για την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη Ξιφασκία, Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη που λόγω των αθλητικών της υποχρεώσεων στο εξωτερικό δεν ήταν εφικτό να παρευρεθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο: «Το Τυμπάκι και ο Ρόμελ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», προέβαλλε όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, την ολική καταστροφή που υπέστη το Τυμπάκι το Φλεβάρη του 1942 και το ρόλο του Ρόμελ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δεύτερη ομιλήτρια της εκδήλωσης, η κα. Ευλαβία-Μαρία Φασομυτάκη, με τίτλο ομιλίας «Το Τυμπάκι – από την οικονομική καταστροφή την περίοδο της Κατοχής σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης», τόνισε ότι ο λαός του Τυμπακίου με την εργατικότητά του κατάφερε να δημιουργήσει το ακατόρθωτο, να κατακτήσει το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι κ.κ. Μανώλης και Αλέξανδρος Κανακάκης, με τραγούδια των μεγάλων συνθετών : Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου. Η ερμηνεία ήταν μαγευτική με τραγούδια που έχουν πλούσιο μουσικό – ποιητικό περιεχόμενο και έχουν καταγράψει διαχρονικά πίκρες, χαρές, αγωνίες, αγάπες, ιστορικές μνήμες και προσδοκίες.

Μια μέρα πριν την εκδήλωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» προσκάλεσε όλα τα μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του στο Τυμπάκι.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο: «Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή, αποτέλεσε σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα. Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό».

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»
Τυμπάκι, 12 Αυγούστου 2018

Συναυλία ΝΟΤΙΟΙ 2018 – Πλατεία Τυμπακίου

Έπειτα την περυσινή επιτυχία που είχε, η μετά από χρόνια επανασύσταση και εμφάνιση του συγκροτήματος ΝΟΤΙΟΙ, η Πολιτεία Τυμπακίου με χαρά ανακοινώνει τη διεξαγωγή και φέτος συναυλίας από το ροκ συγκρότημα του τόπου μας την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 21:30 στην πλατεία Τυμπακίου.  Θα σας δούμε εκεί!

Flyer notioi 2018 LOW

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

Θα προβληθεί ταινία διάρκειας 40 λεπτών με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.

Στην ταινία εμφανίζονται οι:
- Ελένη Βογιατζάκη
- Αυγούστα Σοφουλάκη
- Άννα Επταμηνιτάκη
- Ιωάννης Καπετανάκης
- Ουρανία Καπετανάκη
- Κλεάνθη Κολυμπιανάκη
- Αικατερίνη Μαλεφιτσάκη
- Γρηγόρης Μαλεφιτσάκης
- Νικόλαος Μανιαδάκης
- Καλλιόπη Τζειρανάκη
- Ανδρέας Χριστοδουλάκης
- Μαρία Χριστοδουλάκη
- Μαρία Ψωμαδάκη

Ομιλητές της εκδήλωσης:
• κ. Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης, Διδάκτωρ Ιστορίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. & Διδάσκων (Ε.ΔΙ.Π.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε.),
με τίτλο «Το Τυμπάκι και ο Ρόμελ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
• κα. Ευλαβία – Μαρία Φασομυτάκη, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ,
με τίτλο «Τυμπάκι: Από την οικονομική καταστροφή την περίοδο της Κατοχής σε πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης».

Μουσικός επίλογος με επιλογές από τραγούδια των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζιδάκη, Μίκυ Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου από τους Μανώλη και Αλέξανδρο Κανακάκη.

afisaA3tympakinew2

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»