ΑΚΥΡΩΣΗ εκδήλωσης με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου, με σεβασμό προς τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. περί τήρησης των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, ενημερώνει ότι, αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση του Σαββάτου 22ας Αυγούστου 2020, στο Προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου, στο Τυμπάκι, με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Με την ελπίδα της βελτίωσης των πρωτόγνωρων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης και ευελπιστώντας τα πράγματα με την πανδημία να εξελιχθούν όσο το δυνατό πιο ευνοϊκά για την ανθρωπότητα, θα αποσταλεί εκ νέου ανακοίνωση αναφορικά με την έναρξη της υλοποίησης των νέων δράσεων του Σωματείου, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης του Τυμπακίου.

**********************************************************************************************************************

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

Ομιλητές:

  • κ. Νικόλαος Μαρκάκης, Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης
  • κα. Μαρία Κασωτάκη, Προϊσταμένη ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κρήτης
  • κ. Αδάμ Ασκοξυλάκης, Οικονομολόγος

Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων Τυμπακίου «Μαέστρο» υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Μαρακομιχελάκη.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο: «Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή, αποτέλεσε σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα. Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό».

 Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτείας Τυμπακίου προσκαλούν σε Αποκριάτικο Πάρτυ όλα τα μέλη του Σωματείου μας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στο «Πέλαγος», στην Καταλυκή Τυμπακίου και ώρα 21:00.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα να διασκεδάσουμε σε ρυθμούς καρναβαλιού.

«Φορέστε» την καλή σας διάθεση και την πιο πολύχρωμη στολή σας! Σας περιμένουμε σε μια ξέφρενη αποκριάτικη βραδιά με μουσική, χορό, φαγητό και ποτό!

Προσκλήσεις μπορείτε να αγοράσετε επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 6948728253 ή στο 6942852393.

Επίσης, παρακαλείσθε να ενημερώσετε έως 25 Φεβρουαρίου 2020 για τα άτομα που θα παρευρεθούν, διότι ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20 ευρώ (περιλαμβάνει πλήρες μενού, κρασί /αναψυκτικά).

Σας ευχόμαστε Καλές Απόκριες!

apokriaΑ3a+

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Γι’ άλλη μια χρονιά, η Πολιτεία Τυμπακίου διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση μνήμης με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Πλήθος κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεντρώθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου, στο Τυμπάκι, για να παρακολουθήσει με ευλάβεια την εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης.

Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Ανδρέας Λενακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο: «Μαχόμενοι περί των ονομάτων», προσέγγισε ιστορικά και ετυμολογικά διάφορα τοπωνύμια της περιοχής του Τυμπακίου αντλώντας στοιχεία από την προφορική παράδοση και τις γραπτές πηγές.

Εν συνεχεία, η κα Χρυσούλα Κωνστανταράκη παρουσίασε το υλικό που παραχωρήθηκε από τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη σε συνέχεια πολυετής μελέτης και έρευνας του, σχετικά με τα νέα στοιχεία της ιστορίας του Τυμπακίου και την ιστορική περίοδο 1940-1945. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως».

Κλείνοντας των κύκλο των ομιλιών, η κα. Ευαγγελία Μαράκη, με τίτλο ομιλίας «ΤΥΜΠΑΚΙ – Η κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας», ανέλυσε τον τρόπο που ο λαός του Τυμπακίου, με την εργατικότητά του, από την οικονομική εξαθλίωση κατάφερε να κατακτήσει το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες και το οποίο ήταν μία επιμέλεια και ευγενική προσφορά των κ. Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη και κ. Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Κατά την προβολή του το αίσθημα της συγκίνησης ήταν διάχυτο καθώς με περιεκτικό και συνοπτικό τρόπο αποτυπώθηκαν ο πόνος, η ολοκληρωτική ισοπέδωση, ο ξεριζωμός και η ιστορία των θυμάτων των ναρκοπεδίων που άφησαν πίσω τους οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Την εκδήλωση έκλεισαν μουσικά οι μελωδίες των κ.κ. Γιώργου Πατεράκη (λύρα), Ανδρέα Δερμιτζάκη (Λαούτο) και Γιώργου Ρασούλη (Κιθάρα).

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Σωματείου μας αποσκοπώντας στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του μαρτυρικού Τυμπακίου.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο: «Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή, αποτέλεσε σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα. Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό».

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»
Τυμπάκι, 10 Αυγούστου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ / ΕΚΛΟΓΕΣ 11.08.2019

Μετά το πέρας της Συνέλευσης, θα ακολουθήσει η εκλογή των μελών για το
Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή και από ώρα 15:30 έως
18:00. Θα προηγηθεί η ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει
τις εκλογές. Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται δεκτή έως την Τετάρτη 07
Αυγούστου 2019 και μέσω email στο info@politiatimpakiou.gr με το όνομα
σας ώστε να σας αποσταλεί η σχετική αίτηση υποψηφιότητας.

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται τα ½ πλέον
ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης
εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο μέχρι
την ημερομηνία της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το
καταστατικό.

Η συνδρομή για το έτος 2019, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει
καθοριστεί στα 10 Ευρώ. Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν
καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους.

Τέλος, για όποιο από τα μέλη δεν μπορεί να παρεβρεθεί αυτοπροσώπως
μπορεί να εξουσιοδοτήσει με έγγραφη εξουσιοδότηση του άλλο μέλος με
θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του ώστε να ψηφίσει στη θέση του.
Θα πρέπει για να μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο μέλος να είναι πρώτα
ταμειακώς τακτοποιημένο για το 2019)

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία σας στη Συνέλευση του
Σωματείου μας όπου με τη ψήφο σας θα αναδείξετε το νέο Διοικητικό
Συμβούλιο μας.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

Ομιλητές:
• κ. Ανδρέας Λενακάκης, Φιλόλογος,
με τίτλο «Μαχόμενοι περί των ονομάτων».
• κα. Χρυσούλα Κωνστανταράκη, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Πολιτείας Τυμπακίου,
με τίτλο «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως » (Το υλικό της ομιλίας παραχωρήθηκε από τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη).
• κα Ευαγγελία Μαράκη, Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτείας Τυμπακίου,
με τίτλο « ΤΥΜΠΑΚΙ- Η Κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας».
Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Ανδρουλάκης             Ευαγγελία Μηλολιδάκη

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα, με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Πατεράκη(λύρα), Ανδρέας Δερμιτζάκης (λαούτο) και Γιώργος Ρασούλης (Κιθάρα).

afisaA3tympaki19

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 05 Μαΐου, στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Πολιτεία Τυμπακίου με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ –ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων : ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νικάκης Χριστόφορος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Γεώργιος Επιτροπάκης, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Νικόλαος Μαρκάκης, ο Εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κ. Νίκος Χρονάκης. Επίσης, τίμησαν με τη παρουσία τους τη εκδήλωση ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, οι Τυμπακιανές Πρωταθλήτριες κα. Κέλλυ Κυδωνάκη και κα. Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη, ο συγγραφέας του βιβλίου «ΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ» κ. Μανώλης Χαλκιαδάκης, ο ζωγράφος κ. Αριστόδημος Παπαδάκης, εκπρόσωποι των Γιατρών του Αιγαίου, εκπρόσωποι του Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου  καθώς και οι πρόεδροι τοπικών συλλόγων του Τυμπακίου και συγκεκριμένα του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, του ΑΟΤ κ. Αντώνης Λαμπράκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Δημήτρης Χαλκιαδάκης, και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Πνεύματος στο Τυμπάκι  «ΜΕΤΟΧΙ» κα. Αγγελική Γεωργιλάκη.

Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Ανδρέας Λενακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τίτλο: «Το χρέος στη Μνήμη. Ποια Μνήμη;» συγκλόνισε με μια βιωματική προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων και του τρόπου που βιώθηκε ο απόηχός τους από τον ίδιο και τη γενιά του, διαμορφωμένη από αφηγήσεις τρίτων και από προσωπικές του εμπειρίες, πάντα υπό το πρίσμα των πλούσιων ιστορικών του γνώσεων.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Γεώργιος Καλογεράκης, στην ομιλία του με τίτλο «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως », σε συνέχεια πολυετής μελέτης και έρευνας από τον ίδιο της ιστορικής περιόδου 1940-1945, έφερε στο φώς νέα στοιχεία ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του Τυμπακίου. Μάλιστα επέλεξε να παρουσιάσει αδημοσίευτα έγγραφα της εποχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σκοπίμως επικαλέστηκαν «λόγοι υγείας» για την επίσημη αιτιολόγηση της εκκένωσης, πράγμα το οποίο στιγμάτισε αδίκως τους κατοίκους της περιοχής, αναλύοντας ταυτόχρονα τους πραγματικούς λόγους της εκκένωσης.

Η τρίτη ομιλήτρια της εκδήλωσης, η κα. Ευαγγελία Μαράκη, με τίτλο ομιλίας « ΤΥΜΠΑΚΙ- Η Κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας», ανέλυσε τον τρόπο που ο λαός του Τυμπακίου, με την εργατικότητά του, από την οικονομική εξαθλίωση κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να δημιουργήσει το ακατόρθωτο, να κατακτήσει δηλαδή το 1978 την κορυφή της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν εισόδημα!

Το βίντεο με ιστορικές μαρτυρίες που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν μία επιμέλεια και ευγενική προσφορά των κ. Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη και κ. Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Κατά τη διάρκεια της προβολής, το αίσθημα της συγκίνησης ήταν διάχυτο καθώς με περιεκτικό και συνοπτικό τρόπο αποτυπώθηκαν ο πόνος, η ολοκληρωτική ισοπέδωση, ο ξεριζωμός και η ιστορία των  θυμάτων των ναρκοπεδίων που δημιουργήθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι κ.κ. Γιώργος Πατεράκης (λύρα) και Μιχάλης Φραγκιαδουλάκης (λαούτο).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ και για την τιμητική παρουσία του στη εκδήλωση. Επίσης, τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και όλο τον κόσμο για τη σημαντική στήριξή του σε όλες μας τις δράσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού  μας για τον Αύγουστο του 2019 στο Τυμπάκι.

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»
Τυμπάκι, 6 Μαΐου 2019

Ανοιχτή Πρόσκληση για την εκδήλωση με θέμα «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: «ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ομιλητές:
• κ. Ανδρέας Λενακάκης, Φιλόλογος,
με τίτλο «Το χρέος στη Μνήμη. Ποια Μνήμη;».
• κ. Γεώργιος Καλογεράκης, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Θραψανού,
με τίτλο «Τυμπάκι, 24 Ιανουαρίου 1942. Εάν οι οικογένειαι δεν έχουν εγκαταλείψει τας οικίας των εντός των καθοριστικών προθεσμιών, θα εκδιωχθούν βιαίως ».
• κα Ευαγγελία Μαράκη, Οικονομολόγος, μέλος της Πολιτείας Τυμπακίου,
με τίτλο « ΤΥΜΠΑΚΙ- Η Κατάρρευση της οικονομίας από τους Ναζί και η εξέλιξη σε υπόδειγμα οικονομικής ευημερίας».

Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα, με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Πατεράκη(λύρα) και Μιχάλη Φραγκιαδουλάκη(λαούτο).

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Το σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» διοργάνωσε την αποκριάτικη εκδήλωσή του, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στο «Πέλαγος», στην Καταλυκή Τυμπακίου, μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό, πλούσια εδέσματα και πολλά δώρα.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση μεταξύ των οποίων: ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Νικόλαος Μαρκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας «το ΑΡΚΑΔΙ» κ. Αντώνης Κλαουράκης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ» κα Αγγελική Γεωργιλάκη, η Πρόεδρος του «Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου» κα Στέλλα Λενακάκη, ο κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο κ. Ιωάννης Φασομυτάκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία του το Σωματείο καθώς και για την στήριξή τους σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της «Πολιτείας Τυμπακίου».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ευγενική τους χορηγία στη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης εκδήλωσης:

στην ναυτιλιακή εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ»,
στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο και συνεργείο αυτοκινήτων «NISSAN ΦΑΣΟΜΥΤΑΚΗΣ»,
στο Μελετητικό γραφείο της κας ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗ
στη Σχολή Παραδοσιακών Χορών «ΚΡΕΙΤΤΟΝΕΣ»
στο Ελαιουργείο «ΣΑΪΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»,
στο κατάστημα με είδη δώρων «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»,
στο Εστιατόριο-Ταβέρνα «ΠΕΛΑΓΟΣ»,
στο γυμναστήριο “ENERGY”-κα Αγγελική Γεωργιλάκη και κ Ιάκωβο Ιωαννίδη,
στον Πολιτιστικό-ΕξωραϊστικόΣύλλογο «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ»,
στον κ.ΓΕΩΡΓΙΟ Ν. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ- Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο,
στον Φούρνο«ΓΡΙΝΙΑΡΑΚΗΣ»,
στοκατάστημα αθλητικών ειδών «MANOSSPORT» ,
στο κατάστημα ανδρικών ειδών «BOUTIQUESTRANGE»
στο Οπτικό Κέντρο«ΣΗΦΑΚΗΣ» ,
στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «BOUTIQUEELLE»,
στο κατάστημα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ» στο Τυμπάκι,
στο γυμναστήριο “LifeFitnessClub”- κα Στέλλα Λενακάκη,
στο φαρμακείο«ΚΡΟΝΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»,
στο Καφέ Μπαρ«DELMARE»,
στο κατάστημα «AC-DC TECHNOLOGY ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΚΕΡΑΙΕΣ»- κ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΛΙΟΝΑΚΗ,
στο κατάστημαμε εποχιακά είδη «BOOM»
στο κατάστημα μεπαιδικά ρούχα «SNOOPY»
στο κατάστημα «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΥΑΛΙΚΑ»
στο πρατήριο Υγρών Καυσίμων «ΙΩΣΗΦ ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ»,
στο Εστιατόριο- Ταβέρνα «ΕΝ ΠΛΩ».

Καλή Σαρακοστή σε όλο το κόσμο!

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

Τυμπάκι, 14 Μαρτίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου της θείου, Μιχαήλ Νικολάου Ταγαράκη, η κα Έλλη Ασκοξυλάκη κατέθεσε για την ανάπαυση της ψυχής του το ποσόν των € 150 υπέρ του Σωματείου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ».

«Η προκοπή και η ανάδειξη της πόλης του Τυμπακίου σε όλους τους τομείς, με όραμα την επανασύσταση του ως αυτοτελούς και ανεξάρτητου Δήμου, αποτέλεσε βασική ιδεολογική παρακαταθήκη του εκλιπόντος.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά για τη δωρεά αυτή εις μνήμην του Μιχαήλ Νικολάου Ταγαράκη, την ανιψιά του κα Έλλη Ασκοξυλάκη.

Από το Γραφείο Τύπου
της «Πολιτείας Τυμπακίου»

Τυμπάκι, 22 Φεβρουαρίου 2019